Как да постигнете бляскав облик на спалнята – Каза Декор

Как да постигнете бляскав облик на спалнята

Тъй като спалнята е най-интимният кът от дома, при вътрешното й оформление можете без задръжки да изявите собствените си виждания за естетика и уют. След като изберете цветовата палитра и мебелите за спалнята, можете да добавите любими декоративни предмети, стилни аксесоари и дори необичайни или екстравагантни колекции от вещи, които не биха се вписали в декора на кухнята, трапезарията или всекидневната.

Интериорът на съвременните минималистично обзаведени спални понякога е твърде еднообразен и лишен от уют, а стандартният комплект мебели може да не предоставя достатъчно функционалност, особено за тези, които се стремят да постигнат пълен комфорт. В тези случаи идеи за обзавеждането на спалнята могат да бъдат взети назаем от класическите мебелни конфигурации от миналото, при които луксът и удобството са безапелационни.


Спалня с блясък в златисто

Декорът на изискано обзаведенитe луксозни спални често залага на изобилие от златисти отблясъци. Те могат да бъдат вложени под формата на лъскави тапети за стените, златист мебелен обков, блестящо покритие върху изящните орнаменти на спалнята, гардероба, скрина, тоалетката, нощните шкафчета и пейката пред леглото.

Фин интериорен текстил в меки кремави, розови и пурпурни тонове, както и спално бельо от коприна и сатен, допълват безупречно бляскавите златисти повърхности. Тапицираните табли на леглата и балдахинът също са едни от най-разпознаваемите белези на превъзходните спални в класически стил.

Модерна спалня с луксозен облик

Ако обзавеждането с пищни орнаменти в златисто не се вписва във вашата концепция за първокласен облик на спалнята, може да заложите на мебели с модерен дизайн, които не отстъпват по блясък и лукс на класическите модели. Комбинацията от черно и деликатно златисто е модерно решение за постигане на шикозен декор.

Когато избирате луксозни мебели за спалня, заложете на легло с ефектно оформена табла. Тя може да бъде с изящна овална форма и тапицерия от текстил, кожа или велур, завършваща с рамка от масив. В случай че предпочитате спалня с по-дискретна луксозна визия, изберете оригинално капитонирана табла с прави линии.

Заложете на фини сатенирани материи при подбора на кувертюра, декоративни възглавнички и спално бельо. Подходяща цветова комбинация за постигане на изискан интериор е и съчетанието от индиго, сиво и бледосиньо. Ако сте любители на топлата цветова гама, може да се спрете на бежово, тъмнокафяво и светлосиво.

Осветление в луксозната спалня

Безпогрешен избор за спалнята в класически стил е изящен полилей с ефектна декорация от кристали. Добавете нощни лампи с ретро дизайн и абажури от текстил. Ако сте планирали и акцентно осветление, монтирайте осветителни тела също с класически дизайн. За осветлението в спалня с модерен интериор може да заложите на стенни аплици от двете страни на леглото или на висящи лампи с ретро изглед.

Вашият коментар