Създайте декор в индустриален стил – Каза Декор

Създайте декор в индустриален стил

Този стил в интериорния дизайн притежава неподправена утилитарна естетика, която в никакъв случай не е лишена от изтънченост и топлина. Затова той е един от популярните стилове при декорирането и обзавеждането на съвременните домове. Независимо дали възнамерявате да декорирате цялото си жилище в този стил или само определено помещение, ето кои са основните елементи, с които можете да го постигнете.

Състарени мебели

Обзавеждането на помещението с мебели от масив е много подходящ подход при декорирането в индустриален стил, особено ако изберете състарени мебели, тъй като с тяхна помощ ще постигнете неповторима органична визия. Комбинирайте мебелите с други характерни за индустриалните интериори елементи, за да придадете на стаята модерен и стилен облик.

Открити метални елементи

Има няколко начина, по които можете да използвате метал в индустриалния декор. Акцентите от метал могат да се приложат в голямо разнообразие от цветове, видове и форми. Тръбните мебели – като например столове и маси, чиято конструкция от метални елементи е изцяло изложена на показ, безупречно се вписват в индустриалния интериор. Понякога дори лъскавите метални крачета на канапетата и металните конзоли на масите или столовете са достатъчни, за да внесат индустриално усещане в пространството.

Мебели от дърво и метал

Индустриалният стил може успешно да се пресъздаде с характерните за него мебели, представляващи комбинация от естествена дървесина и масивни метални елементи. Дървените части от конструкцията на мебелите с индустриален дизайн изпълняват ролята на основа, а с добавените към тях солидни метални елементи се постига максимална здравина, функционалност и дълготрайност. При този тип обзавеждане металните подпори, тръби и тел безупречно се съчетават със състарени дървени повърхности, при които естествената текстура на дървото преднамерено е изложена на показ.

Бетон

Бетонът е един от основните елементи, неизменно присъстващи в индустриалните интериори. Независимо дали ще го използвате за подовете, стените, мебелите, кухненските плотове или дори аксесоарите, с негова помощ ще създадете декор, притежаващ характерното за този стил индустриално излъчване. Друга изключително популярна отличителна черта на индустриалния дизайн са неизмазаните тухлени стени. Тяхната груба текстура се съчетава хармонично с повърхностите от бетон и естествено дърво и се допълва от блясъка на металните елементи.

Независимо дали предпочитате да обзаведете дома си в индустриален или в някой от другите стилове в интериорния дизайн, разгледайте всички колекции, които се предлагат в магазини Каза Декор и ще откриете Вашите неповторими мебели.

Вашият коментар