Защо да изберем технически камък? – Каза Декор

Защо да изберем технически камък?

В тази статия ще насочим вниманието ви към техническия камък, чиято употреба навлиза все повече в света на интериорния дизайн.

Техническият или инженерен камък е технологично създаден продукт с много високо качество. Той представлява камък с над 94 % съдържание на естествен кварц. Останалите му съставки са предимно смоли и пигменти като в някои случаи се добавят и други частици с цел обогатяване на декоративния вид.

Материалът има широко приложение при производството на голям спектър от продукти. Силно предпочитан материал е за кухненски плотове, бани, облицовки на стени, подови настилки и детайли. В нашите шоуруми е презентиран в кътовете с модерни кухни.

Технически камък

Естественият кварц, неговия основен компонент, му придава невероятна твърдост и дълготрайност. Марката Дектон, например, която представляваме, предлага технически камък, който не се надрасква. По него няма следи от удари, топлоустойчив е и има много ниски нива на абсорбация на течности. При Дектон не съществуват петна от различни течности, препарати или киселини. Ежедневната ни дейност не може да го захаби.

В следващото видео ще видите демонстрация на неговата устойчивост на различни външни фактори.

Техническият камък се монтира на огромни панели, т.е. има минимален брой снадки и фуги. Това е повече от невероятно, защото придава завършеност и перфекционизъм на пространството. Освен това той е и един от най-хигиеничните материали на пазара. Тук за пример ще дадем брандът Silestone, който предлагаме. Отличителна характеристика при тези продукти е, че плотовете са изработени от кварц с антибактериална защита. Благодарение на нея ще получите наистина максимално ниво на хигиена на повърхностите.

Silestone

Още една прекрасна привилегия е, че цветовете и блясъкът се запазват с години. Налични са богати палитри с над 90 кварцови цвята, различни стилове, текстури и декоративни ефекти, които могат да се комбинират при желание. Най-новите серии на Дектон дават възможност той да се приложи както в класическия, така и в модерния и индустриален стил. Възможностите за безкрайни и ще задоволят всички дизайнерски нужди.

Технически камък

Техническият камък е уникален материал, който няма аналог. С него се създават удивителни покрития, които са перфектното решение за кухня или баня със стил. Благодарение на високото съдържание на естествен кварц, неговата устойчивост и здравина са гарантирани. Поддържа се изключително лесно, няма нужда от преполиране или специални поддръжки, запазва красивия си вид безупречен и след години редовна експлоатация. Спокойно можем да го наречем вечен и затова ви го препоръчваме.

Tехнически камък в Каза Декор/ снимка от шоурума ни/

Заповядайте в магазин Каза Декор Бургас, където ще демонстрираме на живо качествата на Дектон. С удоволствие ще запалим огън върху материала, ще го боядисаме с лак за нокти и надраскаме с ключ или нож. Ще имате възможност да разгледате готови монтирани плотове на някои от кухните ни, както и мостри на всички разцветки.

Очакваме ви!

Вашият коментар