Съвети и препоръки при избора на кухня! – Каза Декор

Съвети и препоръки при избора на кухня!

Домът ви може да бъде толкова красив, колкото си пожелаете! А кухнята ви може да бъде вдъхновение, уют, мечта и всичко, което си поискате, когато е създадена с любов. Искате ли да ви разкрием тайната на прецизно изработената кухня? Предупреждаваме ви, че ще се влюбите силно в някой от моделите ни.

За да бъде домът ви, не само уютен, но  и да имате възможност дълго време да използвате мебелите и уредите, трябва да изберете качествени материали, прецизна изработка, професионален монтаж и последващи гаранционни услуги. Всичко това ние вече сме направили, след като сме избрали фирма производител изпълняваща всичко това.

Знаем, че за да получим удовлетворението на клиента трябва да извървим пътя от проектирането на кухнята до монтажа, без да спестяваме сили, идеи, страст и професионализъм.

Обърнете внимание, когато избирате вашата кухня и поискайте информация за всеки детайл. Ето кои са най-важните според нас:

Корпус и лице на кухня

Корпусите както и лицето на кухнята ( вратичките ) могат да бъдат изработени от ПДЧ, МДФ, масивна дървесина или комбинация от тях. За корпусите се използва предимно ПДЧ плоскости с различна дебелина от 16 до 18 мм. Ние ви съветваме да изберете 18 мм дебелина за корпуса, който да отговаря на всички европейски стандарти за качество и екологичност.

Лицето – ако изберете висококачествен корпус, кантиран с ABS кант с дебелина 1 или 2 мм със съответното закръгление, същата плоскост можете да изберете и за лицето на кухнята.

Разбира се, можете да заложите и на още няколко варианта за лице:

  • Класическа визия лесно ще постигнете с масивни врати от ясен или дъб, вратички с дебелина 22-24 мм са препоръчителни
  • Модерната класика ще бъде лесна задача, ако направите комбинация между МДФ гланц и масив
  • На последно място, но не и по важност е изчистената модерна вивия. Отново ще се сблъскате с различни предложени, както ценово така и в качеството, но изборът ще бъде лесен, ако отново заложите на дебелината и начина на изработка на МДФ плоскостта.

Кухненски плотове – освен че е основен елемент от кухнята, кухненския плот трябва да бъде от висококачествен  материал, защото е най-използваната част от кухнята, често изложен на висока разлика в температурите, големи натоварвания и удари. Изборът ви от плотове и стенни панели е голям –  гранит, HPL, технически камък, кориан, стъкло или керамика.

 Ако все още не сте решили, прочетете статията ни за Защо да изберем технически камък?

Кухненски гръб и водобран

Гърбът на кухнята е важна част от нейната визия. Освен  като красив фон, той трябва да бъде и от подходящ материал, устойчив на влажност и лесен за поддържане. Направата от плочки е изключително често използвано за гръб на кухня – материалите са теракот, керамика, гранитогрес. Устойчив е на надраскване, лесно се поддържа, а цветовите варианти са безброй. Кухненският гръб може да бъде изработен още от стъкло, от технически камък, гранит, полимерна мазилка и мрамор. Потърсете професионално мнение, преди да изберете най – подходящия за вас.

Водобранът е външният ъгъл, който свърза кухненския плот с гърба. Той може да бъде изработени от PVC материал или алуминиий, инокс или хром. Не правете компромис с този макар и малък допълващ елемент. По-високата цена означава никаква пропускливост на вода и лесно почистване.

Функционални кухненски механизми  

Мечтаната кухня е изящна изработка и разбира се, практичност, тя трябва да побере максимален обем продукти, без да се губи пространство. Точно заради това обърнете внимание на механизмите –  с плавно прибиране, пълно изтегляне, вертикални и ъглови, с разделител за бутилки и различна товароносимост. Особено практични са клапващите механизми на австрийската марка “Blum”, които позволяват плавно вдигане и сваляне.

Чекмеджета с плавно прибиране

Отново заложете на практичността и изберете точно такива чекмеджета, с плавно прибирани, защото ще ви се налага да ги отваряте и затваряте десетки пъти на ден. Не пропускайте да поставите и функционални системи за разделяне и надстрояване –  така ще съберете много повече продукти. Всичко това можете да видите при модел Rafaella от масив и метал.

Монтаж и гаранция

Добрият финал на целия процес на изработване на кухня завършва с монтажа. Не се опитвайте сами да сглобите модулите и да монтирате уредите – резултатът може да бъде сгрешени елементи и чести ремонти в последствие. Доверете се на професионалисти. При нас почистването и подреждането след монтажа на кухнята се превърна задължителна част от процеса, защото искаме  Вие просто да влезете и да останете главозамаяни от преобразеното помещение.

Гаранцията на мебелите, аксесоарите и механизмите е 2 години, това ще ви даде спокойствието с което можете да започнете с готвенето от ден първи!

Интериорен дизайн на кухня

Най-приятната и най-фината част при избора на кухня. Не ограничавайте въображението си относно цветове, разположение, осветление, но никога не забравяйте, че кухнята трябва да бъде практична. Тенденциите в интериорния дизайн на кухня са променят постоянно – класически или романтичен стил, предизвикателен или ексцентричен – всичко зависи от вас и от бюджета, който сте предвидили. Разгледайте най-актуалните ни предложения.  Това , с което ще ви впечатлим е лукс, изящество и ненадминато качество. Ние сбъдваме мечти и създаваме уютна атмосфера за незабравими семейни моменти.

Вашият коментар