Идеи за обзавеждане на стая за тийнейджър

Декорирането на стая за тийнейджър е предизвикателство, което изисква изобретателност, тъй като не е лесно да се вземе решение за стила, мебелите и цветовете в помещението, имайки предвид, че вкусът и потребностите на младия човек се променят често с израстването му. Поради тази причина трябва да заложите на функционално обзавеждане за тийнейджърска стая, с което пространството в помещението ще бъде усвоено оптимално и което ще може да се преконфигурира и надгражда спрямо предпочитанията и нуждите на подрастващия. Ето няколко креативни идеи за обзавеждане и декорация на тийнейджърска стая.

Изберете тапети с ефектен мотив

Един от най-лесните начини да създадете уникален декор в тийнейджърската стая е като облепите стените с тапети с дръзка шарка, която допада на младия човек. Заложете на ярки жизнени цветове и едри шарки, за да се изпълни помещението със свежа младежка атмосфера, която вашият тийнейджър със сигурност ще оцени. Ако не желаете всички стени в тийнейджърската стая да бъдат декорирани с тапети, облепете само една стена, за да създадете ярък визуален акцент в помещението.

Декорирайте в тъмни тонове

Макар палитрата от свежи и ярки цветове да е отличен избор за стаята на тийнейджъра, с тъмните тонове също може да се създаде уникален декор. Тъмните нюанси внасят уют в помещението и изглеждат страхотно, когато се съчетаят с акценти в по-светли цветове.

Модерни легла с балдахин

Много деца мечтаят да имат легла с балдахин в своите стаи. Такова легло е подходящо и за тийнейджърските стаи, стига да е избран вариант с по-младежки дизайн. Тапицирано легло от каталога на Каза Декор би се вписало перфектно в младежката стая за момиче, ако към него се добави ефирен балдахин.

Завеси вместо врати за гардеробите

Интересна идея, която мигновено ще промени облика на стаята, е да замените вратите на гардероба с тънки пердета. Изберете модели в ярки тонове и с дръзки принтове, ако желаете да създадете цветови акцент в интериора. В случай че предпочитате по-неутрална визия, заложете на завеси в сиво или бежово, които ще се впишат хармонично във всеки декор, независимо от избраната за младежката стая цветова схема.

Многофункционално легло

Леглата тип кушетка са отличен избор за младежката стая, тъй като изпълняват функцията на диван и легло, а някои модели разполагат и с чекмеджета за съхранение на вещи под матрака. Предлагат се и разтегателни варианти, които осигуряват двойна площ за спане. Върху кушетката можете да подредите няколко пъстри възглавнички с младежки десени, за да внесете цвят и текстура в декора.

Място за сядане до прозореца

Ако пространството позволява, разположете пейка до прозореца, за да обособите допълнителен удобен и светъл кът за четене и учене в тийнейджърската стая. Добавете върху пейката няколко възглавнички за повече комфорт.


15.03.2017

« Назад към всички публикации