Идеи за интериора на антрето

Антрето е помещението от дома, което създава първото впечатление у посетителите за собствениците на жилището. Поради тази причина подборът на цветове за стените и пода, осветление, мебели и тяхното разположение в антрето са аспекти от дизайна, които не трябва да се пренебрегват, дори и когато помещението е с малка площ. Съществуват множество похвати, с които да създадете приветлива обстановка в антрето. Необходимо е да се съобразите с неговите размери и архитектурни особености, като вложите в интериора и своя собствен усет за стил и хармония. Ето няколко креативни идеи за дизайна на антрето.

Антре в съвременен стил

При декорирането на антре в съвременен стил често се залага на по-нестандартен подход в дизайна, различен от оформлението на традиционните антрета. В голяма част от съвременните домове стените обикновено са по-малко на брой или частични, поради което се прилага концепцията за дизайн на пространство от отворен тип. При антретата в съвременен стил декорът обичайно е минималистичен. В зависимост от размерите на антрето може да разположите в него само портманто и - ако пространството позволява - пейка и малка пътека.

Ако за вас произведенията на изкуството са важна част от декора на дома, на стената срещу портмантото може да окачите една-единствена картина или постер, за да придадете индивидуалност на интериора, запазвайки минималистичния му облик.

Антре в рустикален стил

В домовете, за чието вътрешно оформление е предпочетен очарователният рустикален стил, при декорирането и избора на мебели за антре се залага на материали от естествена дървесина и палитра от неутрални и топли тонове. Стените може да облицовате с боядисана в бяло или друга багра дървена ламперия, която да подхожда по дизайн и цвят на входната врата. На ламперията бихте могли да монтирате няколко метални закачалки за връхни дрехи с рустикален дизайн, например куки от ковано желязо, а под тях да разположите продълговата ниска пейка с открити рафтове за съхранение на обувки. Върху пейката може да подредите няколко възглавнички с различни щампи в неутрални или топли кафяви и бежови тонове, а на пода да постелите семпъл едноцветен килим за повече удобство.

Ако желаете да окачите семейни снимки или картини в рустикалното антре, изберете за тях старинни рамки със семпъл дизайн или изкуствено състарени, за да се впишат те хармонично във вътрешното оформление.

Безспорно настилките от естествена дървесина са най-подходящият избор за антрета в рустикален стил. Цветът на настилката трябва да бъде съобразен с останалите елементи от интериора – по-хладен тон за антре, решено в бяло и сиво, или пък по-топъл нюанс, ако за мебелировката са предпочетени естествени дървесни багри.


14.03.2017

« Назад към всички публикации