Декориране на детска стая в розово и сиво

Синьото и розовото без съмнение са най-популярните цветови решения за детски стаи. Дали ще последвате традицията при обзавеждането на стаята за вашето дете, или ще изберете различна от стандартната цветова палитра, зависи от личните ви предпочитания. Ето няколко интересни идеи за свежа детска стая в сиво и розово, от които могат да почерпят вдъхновение родителите, решили да заложат на нетрадиционна цветова палитра.

Съчетаването на сиво и розово не е твърде сложна задача, тъй като съществува богато разнообразие от нюанси на двата цвята, което позволява да се пресъздадат множество от теми и стилове при декорирането и обзавеждането на детската стая.

Розови акценти в сив интериор

Ако не сте голям любител на розовото и интериор, решен изцяло в този цвят, не ви допада, можете да изберете сивото за основна багра в декора на детската стая, като боядисате стените в мек светлосив нюанс и добавите акценти в пастелнорозово. Със завивки, пердета или килим в розово ще внесете умерено този цвят в декора на детската стая. Такъв ефект можете да постигнете дори с един елемент в розово – например детско легло или шкаф, който ще се превърне във фокусна точка, открояваща се на бледосивия фон.

Хармонична комбинация от сиво и розово

Сивото в съчетание с розово е цветова комбинация, отличаваща се с очарование, стил и изисканост. Тя предлага възможност да се постигне баланс между тези две контрастни багри – едната с ярко присъствие в декора, а другата с хладно и сдържано излъчване. Правилният подход при декорирането на детската стая в розово и сиво е да се открие идеалният баланс между тях. Ако желаете детската стая да бъде с по-модерен и изтънчен облик, заложете на сивото като основен цвят. Тези от вас, които предпочитат по-цветна и жизнерадостна детска стая, могат да включат щедри дози розови нюанси. Яркорозовото и цикламеното са актуални цветове, които биха се откроили в декора на детската стая, дори когато са използвани в умерено количество. Пастелните тонове на розовото също са много популярни и притежават по-фино излъчване от твърде ярките розови багри.

Открийте най-подходящия стил

Съчетанието от сиво и розово дава възможност за разнообразни интериорни решения по отношение на стила и темата при обзавеждането на детската стая. Комбинирането на тези два цвята с акценти в оранжево, коралово или дори червено е креативен подход, с който можете да допълните и обогатите цветовата схема. От съществено значение при обзавеждането на детската стая е изборът на подходящите мебели, аксесоари и осветление, с които ще осъществите избраната тема и цветова палитра.

Ако ви предстои обзавеждане на детска стая, независимо дали вече сте избрали цветова схема и тема за нея или все още не сте, кликнете ТУК и разгледайте сериите детски стаи на Каза Декор.


13.03.2017

« Назад към всички публикации